David Mokhtar - یهودیان ایرانی

یهودیان ایرانی
یهودیان ایرانی
Go to content

بیوگرافی خاخام دیوید مختار

دیوید مختار در سال 1324 خورشیدی (1945 میلادی) در یک خانواده مذهبی در شهر یزد چشم به جهان گشود ، پدرش “ربیع شیمعون” از روحانیون یزد و صاحب یک کارگاه کوچک ابریشم بافی بود که از در آمد آن گذران زندگی می نمود . پس از پایان جنگ جهانی دوم هنگامیکه داوید پنج ساله بود ، شهر یزد بواسطه حضور متفقین در ایران و دستاوردهای جنگ دوم جهانی ، دچار قحطی ، فقر ، کمبود بهداشت و بسیاری دیگر از معضلات روبرو شده بود ، “ربیع شیمعون” اجبارا برای کسب موقعیت کاری و اجتماعی بهتر بهمراه خانواده به تهران کوچ نمود .
داوید مختار تحصیلات ابتدائی را در تهران در مدرسه اتحاد (آلیانس) آغاز نمود و دیپلم متوسطه را با حضور در دوره شبانه مدرسه خزاعلی کسب نمود . پس از مدتی همراه با خانواده اش رهسپار سرزمین مقدس گردید . او پس از شش سال اقامت و فراگیری کامل زبان عبری و نیز حضور در یشیواهای مذهبی و آشنایی کلاسیک با اصول و کلیات فقه یهود به تهران بازگشت و بلافاصله به خدمت سربازی اعزام گردید . داوید مختار پس از پایان خدمت در ارتش جهت ادامه تحصیلات عالیه راهی آمریکا شد .
او موفق شد در سال 1980 میلادی مدرک (لیسانس) شیمی خود را از دانشگاه نیوجرسی دریافت کند . بواسطه ناآرامی های پس از انقلاب و جنگ تحمیلی وی ترجیح داد تا بازگشت آرامش، در آمریکا اقامت کند . از این رو در یک شرکت بزرگ آمریکائی به عنوان مهندس شیمی مشغول به کار شد ، ضمن آنکه به موازات فعالیت های شغلی ، مطالعات خود را در امور شریعت یهود و نیز عرفان یهود بطور جدی دنبال می نمود . دیوید مختار از خردسالگی در مکتب پدرش حاخام ربیع شیمعون به موازات تحصیلات کلاسیک فرصت هایی را به آموختن علوم دینی و شریعت یهود می پرداخت ،
با گذشت زمان عشق به توراه و پژوهش در علوم الهیات در وی فزونی بیشتری یافت . در هر مقطع زمانی و مکانی در هر فرصتی کنجکاوانه به مطالعه کتب قدیمی می پرداخت و پس از تفحص و تأمل در کتب «تنخ» ، مطالعات خود را بسوی علم کبالا متمرکز نمود . از این رو با استادانی باتجربه و اندیشمند ، در آمریکا و یروشلیم ارتباط برقرار نمود و پژوهش عمیقی را در علم زوهر با آنان آغاز نمود ، او بر این باور است ، سابقه پژوهش در عرفان یهود در خانواده اش امریست موروثی و پدر جد او یکی از مقبالیسم های یزد به شمار می رفته . از این رو وی خود را موظف به ادامه این راه می داند ، ضمن آنکه با یادگیری این علم خودش را به تکامل برساند .
دیوید مختار در راستای فعالیت های فرهنگی ، عشق و کنجکاوی در علم عرفان یهود (کبالا) ، برای ایجاد فرصت های بیشتر ، جهت حضور در سمینارها و کلاس ها و مطالعات کسترده تر ، از شغل خود کناره گیری نمود و به شغل آزاد روی آورد . او سالها با پشتکار و حوصله به بررسی منابع و مأخذهای موثق مذهبی و فرهنگی یهود همت گماشت و تحقیقات گسترده ای در علم حروف و اعداد (ابجد) دنبال نمود ، به ویژه در بُعد تفسیری «تنخ» تمرکز بیشتری را مبذول داشته ، سپس از سال 2004 میلادی در همین راستای کلاس های آموزشی تفسیر علم اعداد را بنیاد نهاد که با استقبال بسیاری از علاقمندان روبرو گردید . پس از مدتی به درخواست شاگردانش تصمیم گرفت گزینه هایی از آنچه که در ارتباط با علوم ماورالطبیه که در طی این چند سال تدریس نموده بود (علم اعداد و تفسیرهای روحانی آن) بصورت کتابی در اختیار علاقمندان (فارسی زبان) به علم کبالا قرار دهد .
از این رو پس از هماهنگی و بهره گرفتن از دیگر دوستان دانشمند چون "هاراو آرمونی" یکی از بزرگترین کبالیست های یروشلیم و استاد "یوسف ملمد" ، در اولین اقدام بخش هایی از ترجمه ها و تفسیرهای کتاب مزامیر داوید را در قالب کتابی تحت عنوان «سرود کائنات» در سال 2008 میلادی به زیر چاپ برد ، از جذابیت مفاهیم این کتاب شرح حمد و ثنای قادر مطلق از زبان حیوانات (دیگر مخلوقات خداوند) می باشد .
دیوید مختار بر این باور است ، توراه (کتاب مقدس) را نباید فقط با دید ظاهری و مفهوم ساده مورد بررسی قرار داد ، زیرا پس از آشکار شدن کتاب «زوهر» و بنیاد نهادن علم عرفان یهود (کبالا) ، این امر شکل گرفت که می بایستی توراه را به ویژه کلمات آن را بصورت تمثیلی و رمزی نیز شناخت زیرا «زوهر» معتقد است که داستانهای توراه در بطن خود رازهای مهم هستی را پنهان نموده است که همانا از طریق محاسبه ارزش عددی و پژوهش حروف اختصاری اول کلمات بویژه اسامی افراد است که از طریق آن می توان آنرا شناخت و به مفهوم واقعی آن پی برد .
کمتر از یک سال بعد ، دیوید مختار در ادامه مطالعات و ترجمه نمودن بخش هایی از متون کتب دینی یهود موفق گردید در سال 2009 میلادی فشرده و عصاره ای از این تفاسیر را بصورت کتابی ارزنده تحت عنوان «غزل غزلهای سلیمان» (شیرهشیریم) را تألیف و به چاپ برساند و بعنوان بخشی از یک مأخذ مستند کبالا ، برای اولین بار به زبان فارسی به علاقمندان

عرفان یهود ارائه کند .
او ن

نیز همچنین در سال 2016 بخشی دیگر از مطالعات کبالائی خود را در قالب کتابی با عنوان «کشف درون و معجزه باور» با بهره گرفتن از ترجمه نمودن متون کتاب « میگلا عمو کوت » که تفسیری بر کتاب "ایوب" می باشد ، با توضیح مشروح مفهوم (بدی) از دیدگاه کبالا پرداخته است ، ضمن آنکه با افزودن بعضی نکات اخلاقی و انتقادی منطبق با زمان حال ، جلوه ای خاص به مفاهیم کبالایی این کتاب ارزنده بخشیده است .
نیز همچنین در تابستان سال 2017 کتاب «غزل غزلهای سلیمان» (شیرهشیریم) را برای دومین بار با ویرایشی جدید به زیر چاپ برد و در دسترس علاقمندان قرار داد .
دیوید مختار ، در ادامه مطالعات کبالائی خودش در نظر دارد با بهره گیری از کتب « تنخ » بخش کتوویم ، در اواخر سال 2017 کتاب دیگری تحت
عنوان «رستگاری» همراه با متن کامل مگیلت استر را به چاپ برساند و در دسترس علاقمندان فارسی زبان این علم قرار دهد
David Mokhtar is on Facebook
POWERED  BY   iriptv.com

بخش فنی‌
+4915231968567
Back to content